Bărbat din Salcea, reținut în arestul Poliției Suceava după ce a condus băut, a acroșat un pieton care traversa regulamentar și a părăsit locul accidentului


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 57 ani, din Salcea, a fost reținut în arestul Poliției Suceava după ce s-a urcat la volanul mașinii fiind sub influenţa alcoolului, a acroșat un pieton care traversa regulamentar și a părăsit locul accidentului.

Potrivit Poliției Județene Suceava, joi după-amiază, bărbatul de 57 ani conducea autoturismul pe str. Calea Burdujeni către Salcea, iar la trecerea pentru pietoni din dreptul intersecţiei cu str. Păcii nu a acordat prioritate de trecere unui bărbat de 63 ani, din municipiul Suceava, angajat regulamentar în traversarea străzii prin loc semnalizat şi marcat, acroșându-l şi accidentându-l ușor.

„În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a pietonului, care a fost transportat cu  ambulanţa la Spitalul Judeţean. Conducătorul auto a plecat de la fața locului, fiind identificat ulterior pe raza orașului Salcea”, a menționat IPJ Suceava.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Victima a fost de asemenea testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Ulterior, în urma probatoriului administrat, s-a dispus reținerea șoferului de 57 ani pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de