Profesorii suceveni văd cu scepticism evaluările pe baza criteriilor de performanţă


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educaţiei a fost ultimul minister de pe lista Guvernului al cărui buget nu fusese aprobat de Parlament până acum din cauza sutelor de amendamente dezbătute în plen.
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, susţine că bugetul aprobat de Parlament e suficient pentru creşterea salariilor cu 33% pentru profesorii din domeniul preuniversitar. Aceasta a declarat că majorarea salariilor trebuie reglementată printr-un act normativ, dar a subliniat că salariile cadrelor didactice vor creşte doar în funcţie de performanţele acestora.

„Fiecare profesor va fi evaluat în baza criteriilor de performanţă, pe care ministerul educaţiei le elaborează acum cu sindicatele din învăţământ. Cadrele didactice se vor autoevalua, dar se va ţine cont şi de părerea colegilor de catedră, a părinţilor şi a elevilor”, a menţionat Ecaterina Andronescu.

Profesorii suceveni sunt de acord cu evaluarea performanţelor, dar ţin să precizeze că un aspect important ce trebuie luat în seamă este şi performanţa elevilor, pentru că nu toţi sunt supradotaţi. Astfel, vor apărea situaţii în care toţi profesorii vor dori să predea la clasele cele mai bune, în detrimentul celorlalte. Cât priveşte chestionarele ce vor trebui aplicate, profesorii suceveni spun că acestea vor fi completate cu subiectivism.


Intră acum și în grupul de