Focuri de avertisment în zona Brodina pentru reținerea unui contrabandist care trăgea prin pârul Laura colete cu țigări de contrabandă legate cu o sfoară. Bărbatul a fugit abandonând țigări de peste 200.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din Sectoarele Poliției de Frontieră Brodina şi Vicovu de Sus au declanșat, marți, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate, iar  în jurul orei 15.50, un echipaj al poliției de frontieră a observat o persoană care se deplasa prin apa pârâului Laura, transportând mai multe colete legate între ele cu o sfoară.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, polițiștii de frontieră au încercat să-l rețină pe bărbat, dar în momentul în care acesta a observat echipajul poliției de frontieră, a abandonat coletele și a fugit către teritoriul ucrainean.

Întrucât suspectul nu s-a supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată nu s-a oprit și a fugit pe teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

 La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul Sectorului P.F. Brodina, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 17.750 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de peste 207.750 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.(T.B.)


Intră acum și în grupul de