Intră acum și în grupul de
La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a avut loc miercuri, 20 martie a.c., cea de-a XI-a ediție a celui mai mare eveniment tehnologic al primăverii, Open Doors ASSIST. Evenimentul a fost organizat de cătreASSIST Software în parteneriat cu Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor și Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică, adresându-se atât studenților, cât și specialiștilor care doresc să descopere ultimele tendințe din domeniul tehnologiei.
Manifestarea a reunit peste 450 de participanți și a oferit studenților interesați să înceapă o carieră în IT informații prețioase cu privire la activitatea companiei sucevene ASSIST Software.
Cătălina Micliuc, marketing manager în cadrul companiei ASSIST Software, a precizat în deschiderea evenimentului că tema din acest an este una de actualitate și intens dezbătută la nivel mondial, respectiv „Artificial Intelligence – from code to innovation”.
„De la an la an încercăm să venim cu ceva nou, cu lucruri inovative și să răspundem nevoilor voastre în ceea ce privește industria IT. De aceea, anul acesta ne-am dorit să facem cel mai mare eveniment tehnologic din Suceava, să mărim numărul de prezentări și să fiți la curent cu tot ceea ce înseamnă noutăți din industria IT”, a spus Cătălina Micliuc.
Astfel, ediția din acest an a evenimentului Open Doors ASSIST a adus în fața studenților mai multe acțiuni în paralel.
Pe de-o parte, în holul din fața rectoratului din Corpul E, a fost amenajată o zonă cu standuri de prezentare, unde studenții au avut posibilitatea să experimenteze lumea realității virtuale cu ajutorul unor aplicații special concepute de către specialiștii de la ASSIST, să afle detalii despre proiectele dezvoltate în companie și despre cultura organizațională, și pe de altă parte să participe la prezentările tehnice care au abordat subiecte de actualitate din industria tehnologică și care au fost livrate exclusiv de către specialiștii companiei sucevene.
„Ceea ce ați văzut pe holul din fața rectoratului reprezintă proiecte realizate în totalitate de către colegii noștri, în cadrul concursului intern „Best Innovative Minds”. Acesta este cel mai mare concurs intern care se desfășoară în cadrul ASSIST și care își propune să încurajeze colegii noștri să vină cu idei ingenioase de proiecte software”, a precizat Cătălina Micliuc.
Ea a menționat că în acest an compania suceveană își propune ca acest concurs să se adrese și studenților pasionați de tehnologie, astfel încât în fiecare echipă finalistă să se regăsească și câte un student.
Totodată, Cătălina Micliuc a explicat că ediția din acest an a oferit participanților șansa de a participa gratuit la o varietate de prezentări tehnice pe teme precum: Artificial Intelligence, Machine learning, Blockchain, Augmented Reality, Virtual Reality, Gaming etc.
Astfel, dacă la celelalte ediții toate prezentările aveau loc într-o singură sală, anul acesta vizitatorii au avut posibilitatea să aleagă dintr-un număr mai mare de prezentări, care s-au desfășurat concomitent în trei săli diferite din corpul E al universității.
Mai mult decât atât, una dintre săli a fost dedicată dialogului direct dintre reprezentanții universității și cei ai companiei ASSIST Software, cu privire la proiectele de cercetare și dezvoltare derulate de ASSIST, dar și la oportunitățile de colaborare dintre cele două entități, în cadrul proiectelor private și europene.
Și în acest an ASSIST Software a pregătit o tombolă specială pentru participanții la eveniment, premiul cel mare constând într-un dispozitiv de ultimă generație Amazon Echo Show (2nd Gen). Premiul a fost câștigat de Coșarcă Robert, de la Facultatea de Electronică Aplicată, anul II.
De asemenea, ca și la edițiile precedente, pe parcursul evenimentului studenții au avut ocazia de a aplica pentru un internship în cadrul companiei ASSIST Software sau chiar pentru unul dintre job-urile disponibile.
La cea de-a XI-a ediție a celui mai mare eveniment tehnologic al primăverii, Open Doors ASSIST, participanții au putut experimenta lumea realității virtuale prin intermediul unor aplicații special create de echipa ASSIST.
Un element atractiv a fost un concurs de tip AR Treasure Hunt, dezvoltat de echipa de Mobile Development de la ASSIST, în cadrul căruia participanții au fost invitați să descopere anumite elemente de realitate augmentată amplasate în corpul E, să le colecteze cu ajutorul aplicației de pe telefon, la final fiind răsplătiți cu premii atractive de către organizatori.
ASSIST Software este una din principalele firme de pe piața suceveană care investește constant în viitorul profesional al studenților, încă din timpul facultății oferind numeroase stagii de practică pe perioada cărora studenții au șansa de a aplica în proiecte reale cunoștințele dobândite la cursuri. (M.T.)
Intră acum și în grupul de