Un fals angajat al unei firme de curierat a încercat să-l înșele pe un bărbat din Câmpulung Moldovenesc care a scos la vânzare pe un site de anunțuri două telefoane


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 27 ani, din Câmpulung Moldovenesc, este cercetat de polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de „înșelăciune”, după ce s-a dat drept angajat al unei firme de curierat și a ridicat un colet în care se aflau două telefoane mobile marca Iphone 7.

Potrivit IPJ Suceava, miercuri, 20 martie a.c. la ora 15.30, Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată de un bărbat de 42 de ani, localnic, despre faptul că în urma unui anunț pe care l-a postat pe OLX, o persoană necunoscută care a declarat că este agent al unei firme de curierat a ridicat un pachet în care se aflau două telefoane mobile marca Iphone 7, spre a fi trimis în orașul Deva, județul Hunedoara.

După preluarea coletului, falsul angajat a lăsat un aviz din carton, bărbatul de 42 de ani dându-și seama ulterior că a fost înșelat cu suma de 2600 lei contravaloarea telefoanelor.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul de 42 de ani este administrator al unei firme din Câmpulung Moldovenesc care are ca obiect de activitate repararea echipamentelor electronice și de telecomunicații.

Astfel, pe 19 martie a.c., bărbatul a scos la vânzare pe site-ul OLX două telefoane mobile marca Iphone 7, pentru suma de 2700 lei. Telefoanele au fost confecționate de către persoana vătămată prin cumpărarea de pe site-ul OLX a plăcilor de bază și a celorlalte subansamble.

În seara zilei de 19 martie a.c., în jurul orei 21.00, administratorul  firmei a fost contactat pe serviciul de mesagerie OLX de către un bărbat care s-a arătat interesat de achiziție. Acesta i-a propus o reducere pentru achiziționarea ambelor telefoane, însă administratorul firmei i-a spus că nu poate lăsa sub suma de 2600 lei. Clientul i-a spus că este de acord și i-a spus că în următoarea zi, după ora 12.00, va trimite un curier, deoarece acest site poate face acest lucru.

Astfel, pe 20 martie a.c., în jurul orei 14.00, la sediul firmei s-a prezentat un tânăr care a spus că este de la o firmă de curierat și s-a prezentat pentru a ridica un colet. Cum era preocupat de împachetarea coletului, bărbatul nu a băgat de seamă că acel tânăr nu avea nici un fel de semn sau echipament al firmei de curierat. După ce a predat pachetul, acel tânăr i-a eliberat o hârtie fără duplicat și a plecat cu pachetul.

În urma activităților informativ-operative desfășurate de către polițiștii B.I.C., autorul infracțiunii a fost identificat ca fiind un tânăr de 27 ani, localnic, care a recunoscut fapta comisă și s-a împăcat cu persoana vătămată.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „înșelăciune ” care va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de