Concursurile pentru ocuparea posturilor de inspectori şcolari şi directori – suspendate


Intră acum și în grupul de

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că printr-o adresă sosită de la Ministerul Educaţiei Cercetării şi Inovării se precizează că toate concursurile pentru ocuparea posturilor vacante de inspectori de specialitate, directori şi directori adjuncţi şcolari se suspendă până la o dată ce va fi comunicată. Concursul pentru directori şcolari urma a avea loc în luna martie, iar cel pentru inspectori de specialitate în luna octombrie.
Petru Carcalete a declarat că, în aceste condiţii, posturile vor fi ocupate în continuare cu delegaţie. „Delegaţiile se dau pentru maxim 1 an de zile, dar nu mai târziu de 31 august a anului în curs. Este posibil ca unii să aibă 1 an de când sunt cu delegaţie”, a menţionat şeful IŞJ Suceava, cu precizarea că la concursul trecut au existat posturi libere pentru care nu s-a prezentat nimeni şi au fost ocupate prin delegare de sarcini.

Reamintim că la concursul anterior, doar o treime din posturile de directori au fost ocupate în urma concursului. Atunci, pentru cele 124 de posturi vacante din şcoli, la testare s-au înscris 50 de candidaţi, iar trei nu s-au prezentat. Din cei 47 de candidaţi prezenţi au promovat 39 candidaţi.
Adjunctul IŞJ Suceava, Daniel Hrenciuc, spunea că : „Sunt şcoli unde este greu să găseşti o persoană care să accepte funcţia de director. Pe de altă parte, e clar că postul de manager nu oferă atractivitate. Sunt şi şcoli unde nu s-a înscris nimeni, pentru că persoana care se află pe post cu delegaţie se bucură de respect şi nimeni nu şi-a depus candidatura. Este de preferat la conducerea şcolii o persoană care se bucură de respect, care munceşte şi lucrurile merg bine”.


Intră acum și în grupul de