Guvernul începe să achite datoriile către constructorii care au reabilitat şcolile sucevene


Intră acum și în grupul de

Inspectorul şcolar general al IŞJ Suceava, Petru Carcalete, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în urma cererii adresată către Ministerul Educaţiei Cercetării şi Inovării privind finalizarea restanţelor prin care acesta trebuia să acorde 100,8 miliarde de lei vechi – bani alocaţi prin hotărâri de Guvern, dar care nu au ajuns şi în conturile constructorilor, s-a transferat suma de 42,2 miliarde de lei vechi.

„Este un prim pas pentru decontarea datoriilor către constructorii care au avut contracte cu primăriile sau direct cu şcolile. Probabil că până la sfârşitul lunii martie, toate datoriile vor fi achitate”, a declarat Petru Carcalete.

La începutul lunii noiembrie a anului trecut, şeful IŞJ Suceava afirma că sunt câteva şcoli în judeţ nou construite sau reabilitate care ar putea să fie date în funcţiune dacă nu le-ar lipsi utilităţile, lucru care nu se putea realiza din cauza Guvernului, care nu a alocat toţi banii promişi.
Petru Carcalete dădea ca exemplu şcolile din Calafindeşti, Bosanci, Şcoala Nr. 1 Cotârgaşi şi cea din Cornu Luncii.
Acesta mai menţiona că, mai sunt câteva şcoli la care nu au putut fi încheiate lucrările, deşi aveau termen de finalizare 2008, tot din lipsa banilor. Este vorba de Şcoala Nr. 4 Vatra Dornei, şcolile din Sadova, Poiana Negri şi grădiniţe din Rădăuţi, Milişăuţi, Botoşana şi Burla.


Intră acum și în grupul de