Șapte elevi de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor școlare


Intră acum și în grupul de

Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a înregistrat 7 calificări la etapele naționale ale olimpiadelor școlare.

Responsabilul pentru Informare și Relații Publice al colegiului militar, Georgiana Lupu, a apreciat că pregătirea temeinică, ambiția și perseverența și-au spus cuvântul pentru elevii ștefaniști care au participat la olimpiadele județene.

Astfel, profesorul de geografie Radu Ciumașu continuă tradiția calificărilor la faza pe țară și anul acesta cu încă patru reușite. O surpriză fumoasă a reprezentat-o prestația elevei fruntaș Daria Balahură, din clasa a IX-a,  care a reușit să se situeze pe primul loc la faza județeană evidențiindu-și astfel abilitățile sale de geograf.

Același loc fruntaș în clasament l-a obținut și elev sergent Andreea Iosep, din clasa a XI-a, care și-a descoperit pasiunea pentru geografie în colegiul militar.

De asemenea, elev fruntaș Ioana Țâmpău, din clasa a X-a, a reușit performanța calificării la etapa națională după ce a trecut cu brio peste proba de baraj a Olimpiadei Naționale de Geografie. Tot peste proba de baraj a trecut și elevul plutonier Bogdan Daniliuc, din clasa a XII-a, care continuă seria reușitelor școlare la această materie.

          Sub îndrumarea domnului profesor Tanasă Bogdan, elev caporal Oana Elisa Străjer, din clasa a XI-a, s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de Istorie, iar elev fruntaș Teodora Spoială, din clasa a IX-a, s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de Limba Engleză.

Tot din seria calificărilor la etapa națională se înscrie și rezultatul obținut la Olimpiada

de Limba și Literatura Română a elevei fruntaș Andreea Bianca Ionică, din clasa a XI-a. În acest sens Teodora a fost pregătită de doamna profesor Monica Buculei, iar Andreea de doamna profesor Maria Romaga.

Elevii sunt sprijiniți în acest demers educațional de profesori și instructori militari, având ca reper cele peste 150 de premii obținute la concursuri și olimpiade în anul școlar trecut, a subliniat Georgiana Lupu.


Intră acum și în grupul de