Spitalul Judeţean nu renunţă la dorinţa de a avea propriul RMN


Intră acum și în grupul de

Conducerea Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava nu intenţionează să renunţe la ideea de a avea propriul aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), în pofida tuturor piedicilor puse de cei care au cumpărat anul trecut caietul de sarcini pentru a participa la licitaţie. După contestaţia depusă de o firmă din Bucureşti, ce considera condiţiile din caietul de sarcini ca fiind prea mari şi care a fost soluţionată în favoarea Spitalului Judeţean, a mai apărut un contestatar, vizată fiind scrisoarea de garanţie. Scrisoarea de garanţie depusă de al doilea contestatar era valabilă doar până în ziua deschiderii ofertelor, fapt ce nu a fost acceptat de Spitalul Judeţean Suceava, care a descalificat firma. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, medicul Tiberiu Brădăţan, a declarat că şi în acest caz unitatea medicală a câştigat procesul, mai rămânând un singur termen, cel pentru recurs.
Acesta a precizat că, în cazul în care decizia instanţei nu va fi atacată, conducerea spitalului judeţean este ferm hotărâtă să reia procedurile de licitaţie. „Se doreşte ca până la sfârşitul lunii iunie să fie licitaţia încheiată, pentru ca până la finalul anului să avem RMN”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, cu precizarea că după câştigarea licitaţiei, firma are nevoie de 6-9 luni pentru a realiza aparatul. Potrivit medicului Brădăţan, asemenea aparate nu se fabrică şi se ţin în stocuri, ci se realizează doar pe baza de comandă, deoarece se uzează dacă nu sunt folosite.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean a mai afirmat că noul caiet de sarcini va fi unul mult mai bine structurat pentru a nu fi atacabil şi nu se va face rabat de la dorinţa ca RMN-ul să fie de ultimă generaţie şi cât mai performant.


Intră acum și în grupul de