Un adolescent de 16 ani a fost arestat preventiv după ce a tâlhărit un bătrân în scara unui bloc din Suceava

Un tânăr de 16 ani, din comuna Șcheia, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a tâlhărit un bărbat în vârstă de 90 ani, din municipiul Suceava.

Potrivit IPJ Suceava, fapta s-a petrecut în data de 8 martie a.c., după ce persoana vătămată a plecat la plimbare, spre piața agroalimentară G. Enescu, având asupra sa suma de aproximativ 4000 lei. După ce a coborât din bloc, a mers la o agenție bancară, aflată la parterul blocului, de unde a mai scos suma de 3000 lei.

„După ce a deschis ușa de acces în bloc, a fost bruscat de trei minori care l-au împins în scara blocului, ulterior luându-i suma de bani”, a menționat IPJ Suceava.

În baza probatoriului administrat, la data de 4 aprilie a.c., organele de poliție judiciară din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul de Investigații Criminale au dispus față de cei 3 inculpați cu vârste cuprinse între 14 de 16 ani, toți din comuna Șcheia, luarea măsurii preventive a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Ulterior, instanța de judecată a hotărât arestarea preventivă a unui minor de 16 ani pentru o perioadă de 30 de zile, în arestul IPJ Suceava.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tâlhărie calificată”.

Polițiștii îi informează pe tineri și părinți că potrivit Art. 113 din Codul Penal, minorii care au vârsta cuprinsă între 14 şi 16 ani răspund penal dacă se dovedeşte că au săvârşit faptele cu discernământ. În plus, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii.