Cetățean ucrainean prins de polițiștii de frontieră suceveni la volanul unui microbuz căutat de autoritățile din Franţa

Un cetățean ucrainean în vârstă de 33 de ani este cercetat de polițiștii de frontieră suceveni după ce a fost depistat la volanul unui microbuz marca Mercedes Benz, ce figura ca fiind căutat de autoritățile din Franţa.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan, luni, 8 aprilie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Siret s-a desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului internațional cu autoturisme furate.

Astfel, în jurul orei 09.00, un echipaj mobil al poliției de frontieră a identificat și oprit pentru control pe comunicaţia E85, pe raza oraşului Siret, un microbuz marca Mercedes Benz, condus de cetățeanul ucrainean O.D., în vârstă de 33 de ani.

„Cu ocazia controlului asupra documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că certificatul de înmatriculare al microbuzului prezintă suspiciuni de fals, fapt pentru care şoferul a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări. Astfel, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat că autoturismul figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de către autoritățile din Franţa, din luna aprilie 2018 şi, mai mult de atât, certificatul de înmatriculare este fals total”, a spus comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan.

El a menționat că polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăinuire, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, iar microbuzul în valoare de aproximativ 70.500 lei a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Siret, până la finalizarea cercetărilor.

(M.T.)