Bărbat prins de polițiști în Piața din Milişăuţi în timp ce oferea spre vânzare produse destinate combaterii dăunătorilor, fără autorizaţie. Polițiștii au confiscat 30 de pungi cu insecticide


Intră acum și în grupul de

În această săptămână, poliţiştii Compartimentului de Analiză Și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Suceava, împreună cu polițiștii de proximitate și polițiști din cadrul secțiilor și posturilor de poliție desfășoară activități de informare și responsabilizare la târgurile și piețele săptămânale organizate pe raza județului, în cadrul campaniei de prevenire „Primăvara siguranței”.

Potrivit IPJ Suceava, comercianților le sunt prezentate prevederi legislative privind legalitatea actelor de comerț iar cetățenii sunt sfătuiți să achziționeze produsele fitosanitare și alte asemenea produse doar din locurile autorizate. În paralel, polițiștii structurilor operative au derulat controale la unități economice și în târguri și piețe.

Astfel, în cursul zilei de luni, 8 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase – I.P.J. Suceava au desfăşurat activităţi pe linia prevenirii, identificării şi sancţionării faptelor contravenţionale şi  penale la regimul  produselor destinate protecţiei  plantelor în Piaţa Milişăuţi.

Cu această  ocazie l-au identificat în incinta pieţei pe un bărbat de 45 de ani, din oraşul Milişăuţi, în timp ce oferea spre vânzare produse destinate combaterii  dăunătorilor, din categoria substanţelor toxice, fără a deţine autorizaţiile prevăzute de lege în acest sens.

„Cu ocazia constatării  au fost indisponibilizate 6 kg produse de protecţie a plantelor de provenienţă extracomunitară, respectiv 30 pungi de diferite cantităţi cu insecticid şi fungicid sub formă de pulbere/granule”, a menționat IPJ Suceava.

De asemenea, polițiștii au întocmit  și un dosar  penal  pentru  comiterea infracţiunii de  „traficul de produse sau substanţe toxice” și urmează  a fi efectuate verificări  în vederea stabilirii  întregii  activităţi  infracţionale.

Polițiștii recomandă comercianților să respecte legislația specifică și să nu pună în pericol sănătatea consumatorilor. De asemenea, polițiștii recomandă cetățenilor să manifeste responsabilitate la achiziționarea produselor fitosanitare și să nu cumpere astfel de produse de la persoane sau din locații neutorizate, riscurile fiind enorme atât pentru ei cât și pentru familiile lor.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de