Țigări de contrabandă de aproximativ 200.000 de lei, descoperite de polițiștii de frontieră suceveni după ce au tras mai multe focuri de armă

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit țigări de contrabandă de aproximativ 200.000 de lei după ce au tras mai multe focuri de armă.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan, miercuri, 10 aprilie a.c., la nivelul Sectorului al Poliţiei de Frontieră Brodina s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 00.05, polițiștii de frontieră au identificat pe raza localităţii Lupcina un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau date că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Oamenii legii au efectuat semnalele regulamentare în vederea opririi pentru control a mașinii, însă șoferul le-a ignorat, continuându-și deplasarea în mare viteză, fapt pentru care s-au tras două focuri de avertisment, conform prevederilor legale în vigoare.

După câțiva kilometri, autoturismul în cauză a fost descoperit abandonat în zona Cantonului Silvic Lupcina, iar în interior au fost observate mai multe colete cu țigări.

„În continuare, colegii noștri au dus autoturismul la sediul instituției, unde, în urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 8.850 pachete de țigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană. Țigările, în valoare de 103.540 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 10.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor”, a spus ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi  infracţionale.

De asemenea, și în cursul zilei de marți, 9 aprilie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere şi control a frontierei de stat, au observat mai multe persoane care transportau dinspre frontieră către localitatea Straja, colete voluminoase cu ţigări de contrabandă.

„Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care persoanele în cauză au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean. Deoarece bărbații nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată aceștia nu s-au oprit și s-au întors pe teritoriul statului vecin”, a spus ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan.

Acesta a precizat că în urma cercetării zonei au fost descoperite mai multe colete cu ţigări care  conţineau cantitatea de 8.230 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 96.291 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

(M.T.)