În primul trimestru al anului 2019, aproape 400 de copii suceveni au beneficiat gratuit de lapte praf în cadrul Programului Național Mama și Copilul


Intră acum și în grupul de

Consilierul Bianca Bighiu de la Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava a declarat pentru NewsBucovina că aproape 400 de copii din judeţ au beneficiat de lapte praf în cadrul Programului Național Mama și Copilul.

Ea a spus că toate primăriile solicitante dispun de cantităţi suficiente de lapte praf în stoc, la sfârşitul trimestrului I al anului 2019 fiind centralizați de 396 beneficiari.

Întrebată despre sumele alocate în primele trei luni ale acestui an pentru derularea programului naţional Mama și Copilul, Bighiu a precizat că în perioada menţionată programul nu a fost finanțat, întrucât existau stocuri în depozitul DSP Suceava și nici nu era aprobat bugetul pe anul 2019.

Consilierul Bianca Bighiu de la Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava a menţionat că la sfârşitul anului 2018, în cadrul Programului Național Mama și Copilul, medicii de familie din judeţ au catagrafiat aproximativ de 343 de copii cu greutate mică la naștere.

Ea a mai declarat că în luna noiembrie 2018 s-a achiziţionat o cantitate de 7139,2 kg, respectiv 8924 cutii lapte praf, pentru care s-a finanțat și plătit suma de 194.543,20 lei.

Bighiu a spus că această cantitate a fost distribuită primăriilor din județul Suceava, proporțional cu numărul de copii catagrafiaţi, unele primării solicitând și primind completări ulterioare.

“Luna aceasta, ultimele cutii de lapte din cantitatea respectivă, care se aflau în depozitul nostru, s-au distribuit primăriilor din judeţ”, a subliniat Bighiu.     

Consumul mediu lunar de lapte praf pentru un sugar este de 7 până 9 cutii.

Reamintim că potrivit Ordinului MS nr.1253/2006, laptele praf este destinat copiilor cu vârste între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de