Un tânăr care a încercat să violeze o fată de 16 ani în Zvoriștea a amenințat-o apoi cu moartea, dar și alți doi tineri care i-au bătut pe cei care au intervenit pentru salvarea fetei, au fost trimiși în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au anunțat, luni, că au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui incuplat pentru  tentativă la viol, amenințare, furt calificat, lovire și aște violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, iar alți doi pentru lovire și alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice.

Astfel, potrivit cercetărilor, în data de 9 martie 2019, în jurul orelor 20.30, în timp ce se afla în fața barului din centrul localității Zvoriștea, prin folosirea violenței, inculpatul a încercat să  determine o tânără de 16 ani,  să întrețină raporturi sexuale împotriva voinței acesteia, fiindu-i provocate leziuni ce au necesitat pentru vindecare una-două zile de îngrijiri medicale.

Ulterior fata a fost amenințată cu moartea, fiindu-i creată o stare de temere și insecuritate fizică.

Pentru a-şi asigura scăparea, fata și-a abandonat haina, din care agreosorul i-a luat un telefon mobil, evaluat la suma de 310 euro și suma de 100 lei.

Ulterior, acesta împreună cu un alt tânăr au agresat un adolescent în vârstă de 15 ani, aplicându-i lovituri repetate cu pumnii și picioarele, după care l-au târât într-un șanț, fiindu-i provocate leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare un nr. de 45-50 zile, dar au mai bătut alți tineri cu vârste de 16, 14 și 20 de ani, aceasta din urmă fiind lovită de către ambii inculpați, provocându-le suferințe fizice, tulburând astfel ordinea și liniștea publică.

În situația prezentată mai sus, agresorul principal  împreună cu alți doi tineri în vârstă de 16 ani, fiind  înarmaţi cu pari, au atacat persoanele mai multe persoane şi martorii de la fața locului, cu intenţia de a se răzbuna și de a-i agresa, întrucât au intervenit în momentul în care fata era agresată și agresorul încerca să o tragă pentru a întreține raporturi sexuale cu aceasta.

Dosarul urmează să se judece la  Judecătoria Suceava. (N.B.)