Trei tineri irakieni care au intrat ilegal în România au fost depistați de polițiștii de frontieră la Putna


Intră acum și în grupul de

Trei tineri irakieni cu vârste cuprinse între 17 şi 20 de ani au fost depistați de polițiștii frontieră pe raza localității Putna.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan, la sfârșitul săptămânii trecute, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în cooperare cu lucrători din cadrul IPJ Suceava – Secția de Poliție 4 Gălănești.

„Astfel, echipa mixtă a depistat pe raza localității Putna, judeţul Suceava, trei persoane care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele au vârste cuprinse între 17 ani şi 20 de ani și provin din Irak”, a spus comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan.

Acesta a menționat că în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie cei trei cetățeni din Irak au fost predați autorităților de frontieră ucrainene.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de