Cetățean din Bangladesh, depistat de polițiștii de frontieră suceveni în timp ce încerca să intre ilegal în România


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat un cetăţean din Bangladesh, în timp ce încerca să intre ilegal în România din Ucraina.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan, luni, 15 aprilie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 09.00, polițiștii de frontieră au depistat un bărbat care se deplasa pe jos, dinspre frontiera de stat către localitatea Paltin din județul Suceava.

„Persoana în cauză nu vorbea limba română și nu își justifica prezența în zona de frontieră, fapt pentru care a fost condusă la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul este un cetăţean din Bangladesh, în vârstă 26 de ani şi a încercat să treacă ilegal frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen”, a spus comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan.

Acesta a menționat că poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de