Ioan Bălan, în Parlament: Creșterile de venituri din ultimii doi ani s-au făcut praf și pulbere în fața avalanșei de creșteri de prețuri. Alimentele au ajuns să aibă prețuri și cu peste 20% mai mari, facturile la energie sunt mai mari cu 25%, cele la gaze cu peste 15%, iar serviciile de telefonie mobilă, Internet și televiziune vor crește și mai mult


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele PNL deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, în Parlament, că în modelul economic al PSD-ALDE a eșuat complet, iar creșterile de venituri s-au făcut praf în urma avalanșei de creșteri de prețuri.

„În cursul săptămânii trecute, Institutul Național de Statistică ne-a făcut cunoscute două cifre extrem de îngrijorătoare pentru economia țării noastre. În primul rând, numai în primele două luni ale anului 2019, România a reușit să importe cantități uriașe de mărfuri, bătând chiar și recordul negativ de anul trecut. Deficitul balanței comerciale a ajuns la 2,4 miliarde euro, arătându-ne că țara supraviețuiște numai prin importuri”, a spus Ioan Bălan.

El a arătat că tot INS a informat că România este pentru al treilea an consecutiv campioană la creșterea prețurilor, având cea mai mare inflație din Uniunea Europeană, cei mai vulnerabili angajați și cei mai săraci pensionari.

„Acest lucru l-am tot constatat pe pielea noastră atunci când am mers la magazin și am observat că prețurile cresc de la o săptămână la alta, iar uneori chiar și de la o zi la alta”, a spus Bălan.

El a precizat că modelul economic prin care PSD-ALDE a spus că va aduce prosperitatea a eșuat cu totul. „Creșterile de venituri din ultimii doi ani s-au făcut praf și pulbere în fața avalanșei de creșteri de prețuri. Alimentele au ajuns să aibă prețuri și cu peste 20% mai mari, facturile la energie sunt mai mari cu 25%, cele la gaze cu peste 15%, iar serviciile de telefonie mobilă, Internet și televiziune vor crește și mai mult, din cauza taxelor introduse prin Ordonanța Lăcomiei PSD-ALDE. Niciunul dintre liderii actualei majorități de guvernare nu vrea să înțeleagă faptul că politicile greșite au șubrezit economia. Cu toții dau nedumeriți din umeri și par să nu priceapă de ce prețurile care cresc necontenit găuresc buzunarele tuturor cetățenilor români”, a spus deputatul liberal.

Potrivit acestuia, modelul economic păgubos pe care l-a pus în practică Dragnea, ajutat de Teodorovici și Vâlcov, nu aduce prosperitate pentru români, ci ajută prosperitatea din țările de unde România importă bunuri și servicii, iar miliardele pe care îi împrumută lunar Guvernul României, umplu buzunarele celor care trimit mărfuri spre vânzare în România, pentru că în România se produce tot mai puțin, tot mai scump și tot mai slab competitiv.

„În urmă cu mulți ani de zile ne uitam la unele mărfuri venite din import cu admirație și le consideram superioare calitativ celor produse în România. Astăzi, am ajuns să ne amintim cu nostalgie ce lucruri bune producea cândva industria ușoară din țară, dar și agricultura românească. Mirosul mărului românesc, aroma legumelor de grădină, încălțămintea din piele naturală, textilele din bumbac românesc superior, cosmeticele miraculoase autohtone sunt astăzi, în cea mai mare parte, doar simple nostalgii, căci Guvernele nu au mișcat un deget ca să revigoreze producția națională. „Fabricat în România” nu a fost niciodată o rușine, ci chiar un adevărat prilej de mândrie națională, atâta vreme cât produsele românești au alimentat zeci de ani cele mai pretențioase piețe din Europa, Orientul îndepărtat, statele arabe și America de Nord. Din păcate, „Fabricat în România” nu mai există decât prin intermediul unor corporații transnaționale, despre care știm cu toții că au ocolit zonele sărace ale României: Bucovina și Oltenia. Nu este vina lor, ci a guvernelor care nu au reușit să construiască infrastructură ca să le poată atrage și în cele mai slab dezvoltate zone ale țării”, a declarat deputatul liberal sucevean.     

Potrivit acestuia, cei din PSD și ALDE care conduc astăzi țara, se declarau la un moment dat „mândri că sunt români”, însă prin modul defectuos în care au guvernat au contribuit la distrugerea micilor afaceri românești și la consolidarea marilor afaceri din străinătate. 

„Ceea ce face Guvernul de doi ani și jumătate nu este numai simplu, ci și periculos. Altfel spus, îi împrumută pe români și asigură mărfuri pe piață prin intermediul împrumuturilor extrem de păguboase.

Românii și România vor cunoaște prosperitatea reală și stabilitatea prețurilor  numai cu o guvernare performantă, bazată pe o viziune cu adevărat liberală. Aceasta va însemna, în primul rând, reconstruirea mărcii „Fabricat în România”. Cu un guvern PNL, România nu va mai exporta materii prime, ca să importe apoi produse finite. Cu un guvern PNL, antreprenorul român trebuie sprijinit, așa cum antreprenorul german, francez sau italian este sprijinit de propriul guvern. Cu un guvern PNL, cu antreprenori români prosperi, cu angajați români bine plătiți, cu piețe aprovizionate cu produse de calitate, românești, vom ajunge cu toții mult așteptata prosperitate”, a conchis Ioan Bălan.(N.B.)


Intră acum și în grupul de