Elevii de gimnaziu „nu se dau în vânt” după carte


Intră acum și în grupul de

În rândul elevilor de gimnaziu din judeţul Suceava, aproximativ 10 la sută dintre ei au rămas corigenţi pe primul semestru al acestui an şcolar, majoritatea având o corigenţă. Adjunctul IŞJ Suceava, Vasile Monacu, a declarat marţi, că din cei 35.674 de elevi de gimnaziu din judeţ prezenţi în învăţământ în primul semestru, 3.687 au rămas corigenţi la unul sau mai multe obiecte: 1.944 la un obiect, 826 la două obiecte, 404 la trei obiecte, 309 la patru obiecte şi 204 la mai mult de patru obiecte.
Potrivit lui Vasile Monacu, „numărul corigenţilor nu este exagerat”, precizând că „sunt situaţii în care nu toţi elevii fac faţă programei şcolare”.
„O corigenţă la un elev nu este un capăt de ţară, e posibil ca în semestrul II ei să-şi repare nota, iar unii să facă performanţă chiar. Este doar un semnal de alarmă pentru elevi, dar şi pentru părinţi, că trebuie să-şi repare nota”, a afirmat adjunctul IŞJ Suceava.

La începutul acestui an şcolar erau înscrişi la gimnaziu 35.747 elevi, din care au rămas la şcoală 35.674 elevi, 31.141 promovând clasa. Au rămas cu situaţia şcolară neîncheiată 559 elevi de gimnaziu, ceea e nu înseamnă numaidecât că elevii respectivi vor rămâne neşcolarizaţi, spune Vasile Monacu. „Fie că au plecat, fie că au abandonat şcoala sau unii sunt bolnavi, nu putem trage o concluzie fermă. Cei mai mulţi îşi vor încheia situaţia în prima parte a semestrului II”, a mai menţionat Vasile Monacu.


Intră acum și în grupul de