Țigări de aproximativ 470.000 de lei, confiscate de polițiștii de frontieră suceveni, la Straja și Ulma

Polițiștii de frontieră suceveni au confiscat, la sfârșitul săptămânii trecute, aproximativ 40.000 pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 468.000 lei.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan, la sfârșitul săptămânii trecute, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au fost declanșate mai multe acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat mai multe persoane care transportau în spate, de la frontiera de stat spre localitatea Straja mai multe colete voluminoase.

„Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea celor în cauză, dar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit către interiorul localității. Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată nu s-au oprit”, a spus comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan.

Acesta a menționat că imediat au fost anunțate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

Totodată, la fața locului au fost descoperite 36.990 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 433.000 lei, ce au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Tot în cadrul aceleiași acțiuni, un alt echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina a descoperit, pe raza localității Ulma, ascunse sub un podeț, mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 2.990 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 35.000 lei.

„În continuare se fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale”, a menționat comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan. (M.T.)