Un bărbat din Dumbrăveni care circula cu 204 km/h pe DN 2 a rămas fără permis 90 de zile și a fost amendat cu 2900 de lei. Poliția Suceava: În week-end, 86 de șoferi au rămas fără permis, în special pentru că au circulat cu viteză excesivă

Polițiștii suceveni au fost în teren cu toate aparatele radar în week-end, iar în urma acțiunii nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave, dar 86 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au săvârșit abateri la regimul rutier, în special încălcând regimul legal de viteză.

Polițiștii au fost prezenți în acest weekend  în teren cu toate autospecialele dotate cu aparate radar dar și cu radarele laser tip pistol. Doar în cursul zilei sâmbătă polițiștii au reținut 42 de permise de conducere. Vineri au fost reținute 18 permise, iar duminică au fost reținute 26 de permise de circulație.

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, pe fondul depăşirii vitezei legale, conducătorii auto trebuie să acorde o atenţie deosebită modulul în care circulă pe şosele, pentru că poartă nu doar responsabilitatea siguranţei lor, ci şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier.

Depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

În cursul zilei de duminică,  în cadrul acțiunilor desfășurate polițiștii au identificat pe DN2 un șofer de 32 de ani din comuna Dumbrăveni care rula cu viteza de 204 km/h. A fost oprit și sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2900 lei, aplicându-se și sancțiunea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Potrivit Poliției Județene Suceava, viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Din fericire prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate au făcut ca în  ultimele zile să nu se producă accidente rutiere grave pe drumurile din judeţul nostru, neînregistrându-se nici un deces sau rănit grav.

Astfel, în primul trimestrul al anului 2019, pe raza de competenţă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, s-au produs 41 de accidente de circulaţie grave, în scădere cu 13 accidente de circulație.

În primele 3 luni 2019, se constată o scădere a numărului de persoane decedate (-3), a numărului de persoane rănite grav (-8) şi a numărului de persoane rănite uşor (-18), față de primele 3 luni 2018.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave, avertizează Poliția Județeană Suceava. (N.B.)