O casă bătrânească din comuna Burla a ars într-un incendiu provocat de jarul căzut dintr-o sobă


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din comuna Burla a fost afectată de un incendiu ce a izbucnit marți seara, din cauza jarului căzut dintr-o sobă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Volovăț și Burla, au intervenit cu trei autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea incendiului.

„La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la o casă bătrânească și la o porțiune din acoperișul altei locuințe (nelocuită) din aceeași gospodărie, cu pericol de propagare la construcțiile aflate în apropiere”, a spus Găleată.

El a arătat că în incendiu au ars casa bătrânească, construită din lemn și lut, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 70 mp, un metru pătrat din acoperișul casei nelocuite și circa trei metri liniari dintr-un gard de lemn.

„Incendiul a izbucnit din bucătăria casei, iar cauza probabilă a fost jarul căzut din soba cu acumulare de căldură, lăsată nesupravegheată. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat cea de-a doua casă a proprietarilor și locuința din gospodăria învecinată”, a menționat slt. Alin Găleată.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de