Ziua veteranilor de război a fost sărbătorită la Suceava. Autoritățile județene și locale au adus recunoștință veteranilor de război și au anunțat că îi vor sprijini în continuare


Intră acum și în grupul de

Ziua veteranilor de război a fost sărbătorită, miercuri, 24 aprilie 2019,  printr-un ceremonial militar şi religios în parcul ”Profesor Ioan Nemeş” din municipiul Suceava, evenimentul fiind organizat de Filiala Judeţeană „Muşatinii” a Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război.

Manifestarea a debutat cu intonarea imnului naţional şi a continuat cu o slujbă religioasă la monumentul eroilor.

Prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi,  a spus că se impune să fie acordat respectul cuvenit acestor veterani și să li se acorde drepturile pe care încă le revendică.

“Încă nu este prea târziu măcar pentru cei care mai  sunt în viață printre noi,  să concretizăm această recunoștință și recunoaștere a sacrificiului lor și prin alte drepturi pe care încă și le revendică,” a spus prefectul care a oferit distincții aniversare veteranilor de război și văduvelor veteranilor de război.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că a susținut organizațiile veteranilor prin reabilitarea unor monumente și că, recent, a oferit ajutoare materiale de 500 de lei, drept ajutor de urgență, unui număr de opt veterani de război din municipiu.

Manifestarea  a continuat cu depunerea de coroane de flori în memoria eroilor din partea prefectului, Mirela Adomnicăi, reprezentanţilor Consiliului Judeţean Suceava,  primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, şi a unor instituţii culturale, ştiinţifice şi religioase. La ceremonie au participat reprezentanţi ai veteranilor de război, cadre militare în activitate, în rezervă şi în retragere, care au depus coroane de flori în semn de omagiu adus celor care şi-au pierdut viaţa în luptele pentru apărarea patriei.(N.B.)


Intră acum și în grupul de