Președintele director general al CAS Suceava, Claudiu Cobuz, a dispus control la Spitalul Rădăuți după ce Secția de Pediatrie a fost închisă temporar


Intră acum și în grupul de

Preşedintele director general al CAS Suceava, medicul Claudiu Cobuz, a precizat, joi, într-un comunicat de presă, că instituţia nu a fost informată de conducerea Spitalului municipal Rădăuţi despre închiderea temporară a Secţiei de Pediatrie a unităţii spitaliceşti, iar în aceste condiţii a fost dispus un control pentru verificarea modului de respectare de către furnizor a clauzelor contractuale. 

”La momentul efectuării acţiunii de control secţia de pediatrie era închisa şi nu existau asiguraţi internaţi. Activitatea medicală realizată până la data de 19.04.2019 este corect evidenţiată în actele primare existente la nivelul spitalului, respectiv în foile de observaţie şi foile de spitalizare de zi. În timpul verificărilor unitatea sanitară a remediat omisiunea, respectiv a înştiinţat CAS Suceava despre suspendarea activităţii secţiei de pediatrie”, a menţionat Cobuz.

El a spus că la Spitalul Municipal Rădăuţi conducerea unităţii a încercat în mai multe rânduri să îşi completeze numărul de medici specialişti angajaţi, însă la concursurile organizate nu s-a prezentat nici un candidat.

“CAS Suceava contractează şi decontează furnizorilor serviciile medicale, după raportarea şi validarea acestor servicii, conform prevederilor legale, iar asigurarea continuităţii actului medical nu reprezintă o obligaţie a CAS Suceava”, a subliniat preşedintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava.

Reamintim că Secţia de Pediatrie a Spitalului municipal Rădăuţi este închisă în perioada 19 aprilie-5 mai, întrucât cei doi medici pediatri titulari, angajaţi cu contract de muncă, se află în concediu de odihnă, iar pacienţii copii care se adresează acestui spital sunt dirijaţi spre Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a informat, miercuri, că avându-se în vedere situaţia creată prin suspendarea activităţii Secţiei de Pediatrie şi implicit a liniei de gardă de pediatrie din cadrul Spitalului municipal Rădăuţi, copiii bolnavi din zona Rădăuţi se pot adresa şi centrelor de permanenţă din teritoriul respectiv, în perioada 24 aprilie- 5 mai 2019.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de