Puternic incendiu în noaptea de Înviere la o gospodărie din Frătăuții Noi. Focul a fost pus intenționat. Pompierii au acționat toată noaptea pentru lichidarea incendiului


Intră acum și în grupul de

Un puternic incendiu a afectat, în noaptea de sâmbătă spre duminică o gospodărie din satul Costișa din comuna Frătăuții Noi, iar proprietara, o femeie de 68 de ani, a suferit un atac de panică.

Potrivit informațiilor ISU Suceava, incendiul a fost declanșat intenționat.

 ISU Suceava arată că pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frătăuții Noi și Frătăuții Vechi, au intervenit cu șapte autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului.

De menționat este că incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, cu cinci minute înainte de miezul nopții, iar la sosirea echipajelor ardeau puternic acoperișul și pereții casei, precum și anexele gospodărești, majoritatea construite din lemn și dispuse corp comun sau foarte apropiate între ele.

De asemenea, exista pericolul de propagare la locuința învecinată.

Proprietara, în vârstă de 68 de ani, a suferit un atac de panică, iar pompierii paramedici SMURD i-au acordat primul ajutor medical, după care au transportat-o la Centrul de Primire Urgențe al spitalului din Rădăuți, pentru investigații suplimentare.

În incendiu au ars acoperișul casei pe o suprafață de 120 mp, o anexă corp comun cu locuința pe 40 mp, acoperișul unei construcții corp comun (șură și grajd) pe 70 mp, o șură din lemn pe 40 mp, o anexă din lemn pe 40 mp, aparate electrocasnice, trei butelii de aragaz, elemente de tâmplărie din PVC, obiecte de mobilier și cereale. În incendiu a pierit o vacă. De asemenea, s-au degradat pereții casei pe o suprafață de aproximativ 200 mp.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Intervenția la fața locului s-a terminat la ora 6:20, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, pereții grajdului și locuința învecinată. (N.B.)


Intră acum și în grupul de