Lumina Sfântă a ajuns la Suceava și a fost preluată de IPS Pimen care a oferit-o preoților care o vor distribui în județele Suceava, Neamț și Botoșani, dar și în regiunea Cernăuți. Gheorghe Flutur: Sper să putem face acest gest și în anii următori. Pentru noi Bucovina înseamnă un leagăn al credinței ortodoxe, un leagăn al toleranței, al binecuvântării FOTO VIDEO


Intră acum și în grupul de

Lumina Sfântă a fost adusă sâmbătă seara pe Aeroportul Suceava, în jurul orei 21:00, de o delegaţie a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi a fost oferită de IPS Pimen Suceveanul preoţilor care o vor distribui în Suceava, Botoşani, Neamţ, dar şi în regiunea ucraineană Cernăuţi.

Zeci de preoţi din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, dar şi din regiunea ucraineană Cernăuţi au venit sâmbătă seara pe Aeroportul Suceava pentru a prelua Lumina Sfântă de la Ierusalim  de o delegaţie a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Pe aeroport s-au aflat la aterizarea avionului ce a adus Lumina Sfântă, IPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur și primarul orașului Salcea, Ilie Lungu.

IPS Pimen Suceveanul a preluat Lumina Sfântă şi a distribuit-o preoţilor prezenţi pe aeroportul sucevean.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că pentru el este o mare bucurie pentru că este al 11-lea an când la Suceava se aduce Lumina Sfântă.

„Bucovina este un tărâm binecuvântat de Dumnezeu. Sper să putem face acest gest și în anii următori. Pentru noi Bucovina înseamnă un leagăn al credinței ortodoxe, un leagăn al toleranței, al binecuvântării”, a spus Flutur.

El a arătat că sunt mulți turiști care vin în Bucovina pentru a petrece Sărbătorile Pascale.

„Uitați-vă câți turiști ne calcă pragul, cred că și datorită faptului că oamenii vin să primească sfânta lumină în mănăstirile și bisericile din această frumoasă parte din țară”, a spus Gheorghe Flutur.

Pentru ca Lumina Sfântă să ajungă în fiecare parohie, reprezentanţii protoeriilor se deplasează pe traseele spre Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei şi zona Rădăuţi-Siret şi oferă lumină preoţilor din aceste zone.

Lumina Sfântă este adusă la Suceava din 2009 fiind distribuită parohiilor din judeţul Suceava, dar şi din judeţele apropiate, inclusiv celor din regiunea Cernăuţi.

Sfânta Lumină este una dintre marile minuni ale Creştinismului, care se arată de Paştele Ortodox la Ierusalim, în timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare, între orele 12.30-14.30, deasupra Sfântului Mormânt ca un foc care se pogoară din cer şi care în primele minute nu arde.

Anul acesta, Lumina Sfântă s-a aprins la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim în jurul orei 14:30.

Delegația Patriarhiei Române condusă de PS Timotei Prahoveanul a ajuns în sâmbătă seara pe aeroportul Internațional Henri Coandă cu Lumina Sfântă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

(N.B.)


Intră acum și în grupul de