Trei tineri migranți libieni depistați între Falcău și Brodina. Zilele trecute trei migranți din Bangladesh au fost identificați într-un parc din Suceava

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au depistat și reținut trei cetățeni din Libia care au încercat să intre  ilegal în România din Ucraina. Cei trei au fost preluați de către autoritățile ucrainene în baza acordului de readmisie, pentru continuarea cercetărilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, la sfârșitul săptămânii trecute un echipaj al poliției de frontieră a depistat pe comunicația Falcău – Brodina, trei cetățeni străini.

Persoanele în cauză nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

 În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele respective au vârste cuprinse între 19 ani şi 20 de ani, provin din Libia și au trecut ilegal frontiera din Ucraina.

În acest caz se efectuează cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale cei trei cetățeni libieni au fost predați, în baza acordului de readmisie, autorităților de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor.

Reamintim că, vineri, trei tineri migranți din Bangladesh au fost depistați într-un parc din cartierul Burdujeni de patrula de siguranță publică.(N.B.)