Un șofer băut făcea contrabandă cu țigări. El a fost oprit în trafic de polițiștii din Siret care au găsit în mașină țigări de contrabandă de 60.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Siret s-au întâlnit, sâmbătă,cu un caz mai puțin obișnuit, un bărbat din Iași fiind identificat băut la volan și transportând țigarete de contrabandă în valoare de peste 60.000 lei.

Astfel, Poliţia oraşului Siret a organizat, sâmbătă, o acţiune punctuală pe linia prevenirii evenimentelor rutiere și combaterea traficului cu produse accizabile.

               În cadrul acțiunii au fost controlate 23 de autovehicule și bagaje și au fost legitimate 27 de persoane, fiind aplicate și 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 580 lei.

De remarcat este că la ora 20.35, o patrulă din cadrul Poliției orașului Siret a oprit pentru control pe str. Negostinei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 46 de ani din județul Iași. În urma controlului autoturismului, polițiștii au identificat în interior 5.000 de pachete cu țigări cu timbru fiscal ucrainean, bunuri despre care conducătorul auto a declarat că îi aparțin. Țigările în valoare de circa 60.000 lei au fost confiscate, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul poliției.    

 Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool  în aerul expirat, după care la spital, i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru „contrabandă” și „conducerea unui autovehicul pe drumurile publice  sub influența băuturilor alcoolice”, ce va fi soluționat procedural. (N.B.)


Intră acum și în grupul de