Bărbat din Kirghistan cu viză Schengen falsă prins în Vama Siret. Acesta călătorea pe jos și intenționa să intre în România, iar acum este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni

Polițiștii de frontieră suceveni din PTF Siret au depistat un cetățean din Kirghistan, care a prezentat la controlul de frontieră un document de călătorie în care era aplicată o viză Schengen falsă parțial.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisarul șef Ilie Poroch-Serițan, a declarat că joi, în jurul orei 06:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră pe sensul de intrare în țară, călătorind pe jos, un cetățean din Kirghistan.

El a spus că procedând la verificarea documentelor de călătorie, polițiștii de frontieră au constatat faptul că asupra vizei Schengen, aplicată în documentul de călătorie prezentat de persoana în cauză, s-a acționat mecanic asupra datelor privind emiterea acesteia, fiind falsă parțial, iar datele privind emiterea, valabilitatea, numărul de intrări, precum și perioada de ședere au fost modificate.

Totodată, în urma cercetărilor s-a stabilit că bărbatul, este cetăţean din Kirghistan, în vârstă de 31 de ani.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei bărbatului în cauză, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de” fals material în înscrisuri oficiale”, ”uz de fals”, precum și de ”tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat”, a menționat sursa citată.(N.B.)