Cristina Iordăchel s-a înscris pentru un nou mandat la şefia CAS Suceava


Intră acum și în grupul de

Înscrierile pentru concursul de ocupare a postului de preşedinte-director general în cele 36 de case judeţene de sănătate din ţară s-au încheiat vineri, cel mai probabil Cristina Iordăchel neavând contracandidat la şefia CAS Suceava. Aceasta a precizat vineri că joi s-a înscris la concurs şi nu se mai înscrisese nimeni de la Suceava. Cristina Iordăchel a declarat că a trebuit să revizuiască puţin planul de management pe care-l va prezenta, faţă de cel de anul trecut, întrucât „s-au schimbat indicatorii”. Cât despre proba scrisă cu întrebări din legislaţie, Cristina Iordăchel a spus că legislaţia nu s-a schimbat şi nu vor fi probleme. „Atâta timp cât am promovat examenul scris de anul trecut cu o notă foarte bună, din opoziţie, nu cred că voi avea probleme. Tot volumul bibliografiei nu echivalează cu cantitatea de informaţii de la un examen de anatomie la Facultatea de medicină”, a spus Cristina Iordăchel.

La concursul organizat anul trecut de CNAS pentru ocuparea aceluiaşi fotoliu, Cristina Iordăchel, care de asemenea nu a avut contracandidat de la Suceava, a fost respinsă la Interviu, unde a obţinut doar 6, nota minimă de trecere fiind 7. La vremea respectivă, aceasta declara că rezultatul de la interviu a avut conotaţie politică şi că toţi candidaţii care au picat la interviu, deşi trecuseră cu bine de proba scrisă, erau membri PD-L.

Concursul de anul acesta va avea loc în perioada 18-20 martie şi va consta într-o probă scrisă, ce se va desfăşura pe 18 martie, şi într-un interviu, pe 20 martie, la care candidatul va trebui să susţină un plan de management, care va fi depus odată cu dosarul de înscriere la concurs.
Reamintim că medicul dermatolog Cristina Iordăchel a condus CAS Suceava în perioada august 2005 – februarie 2008, de la acea dată interimatul la conducerea CAS fiind asigurat de ec. Michaela Pelepco.


Intră acum și în grupul de