Necesarul de manuale nu este asigurat în toate şcolile


Intră acum și în grupul de

„În unele unităţi şcolare, necesarul de manuale nu a fost onorat, întrucât în întocmirea comenzilor nu s-a ţinut seama de variaţiile efectivelor de elevi şi de stocul real de manuale refolosibile ale şcolilor”, a declarat şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, la recenta şedinţă cu directorii şcolilor din judeţ.

Manualele şcolare au fost asigurate în învăţământul obligatoriu, în funcţie de necesar, prin comandă adresată IŞJ Suceava. Petru Carcalete a precizat că, în funcţie de bugetul alocat de Ministerul Educaţiei, procentul de acoperire pe judeţ a fost de 100 la sută pentru clasele I, 90 la sută pentru clasele a IX-a şi 80 la sută pentru restul. Acesta a spus că schimbarea procedurii de achiziţie a manualelor direct de către Inspectoratul Şcolar a determinat livrarea mai rapidă de către edituri şi asigurarea unui procent de 98 la sută faţă de cantitatea contractată, dar există şi unele disfuncţii.

„Ca şi în anii anteriori, la clasele superioare de liceu există un număr redus de manuale, la biologie, economie, sociologie, filosofie, istorie, geografie şi disciplinele tehnice, datorită fluctuaţiilor de alegere de către profesori, preţurilor mari la anumite manuale recomandate sau preocupării scăzute pentru achiziţionare”, a spus şeful IŞJ Suceava.


Intră acum și în grupul de