Polițiștii de imigrări au depistat șase moldoveni care lucrau ilegal în județul Suceava fiind returnați în țara de origine și sancționați cu interdicție de a mai intra în România timp de șase luni


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de imigrări din Suceava au depistat, în ultima săptămână, șase persoane din Republica Moldova, care desfășurau activități lucrative fără a îndeplini condițiile legale.

Totodată, polițiștii au identificat și o femeie de 28 de ani cu fiul ei din Ucraina care au depășit perioada de ședere permisă.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Suceava au desfășurat, în această săptămână, mai multe acțiuni cu forțe proprii și în cooperare, pe linia  prevenirii şi combaterii şederii şi muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă, anunță instituția.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii au depistat, 6 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 31 de ani, din Republica Moldova, care nu respectau scopul declarat la intrarea în România și desfăşurau activităţi lucrative ziliere fără forme legale.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele cetăţenilor străini decizii de returnare sub escortă, aceştia fiind conduşi până la punctul de trecere a frontierei de stat, în vederea îndepărtării din România în termen de 24 de ore. Totodată, la ieşirea din ţară, pe numele lor, va fi instituită măsura de nepermiterea intrării în ţara noastră, pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor, republicată.

De asemenea, în cadrul acțiunilor, a fost depistată, cu ședere ilegală, o tânără de 28 de ani, însoțită de fiul său minor, din Ucraina. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceștia au intrat legal în țara noastră, însă nu au părăsit România la expirarea dreptului de ședere.  Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele femeii o decizie de returnare prin care este obligată să părăsească teritoriul țării în termen de 15 zile, și a fost amendată cu 700 de lei .

Acţiunile desfăşurate de poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale și a muncii nedeclarate.


Intră acum și în grupul de