Cușnir, replică reprezentantului DRDP Iași care a dat vina pe viteză și lipsa de educație rutieră pentru numărul mare de accidente rutiere: Mă așteptam să spuneți că avem prea multe accidente din cauză că nu avem autostrăzi și nu că nu avem educație.


Intră acum și în grupul de

Consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir  i-a transmis, joi, în plenul Consiliului Județean Suceava reprezentantului Biroului Siguranța Circulației din DRDP Iași că se aștepta ca acesta să recunoască faptul că lipsa autostrăzilor este principala cauză a accidentelor rutiere grave și nu viteza sau lipsa educației rutiere.

Cușnir i-a spus  acestuia că iar este prezentată ca principală cauză a accidentelor viteza.

„Eu mă așteptam să spuneți ceea ce spune toată țara asta. Avem prea multe accidente că nu avem autostrăzi nu că nu avem educație. Eu mă mir că la vârsta dumneavoastră să spuneți că vinovați sunt părinții sau profesorii care nu-și educă copiii”, a spus Dan Ioan Cușnir.

Totodată, Dan Ioan Cușnir a explicat pentru consilierii județeni ce înseamnă drept cauze traversarea neregulamentară, pietoni pe carosabil sau abateri bicicliști.

Astfel, potrivit acestuia, traversarea neregulamentară înseamnă prea puține treceri pentru pietoni, că pietoni pe partea carosabilă ca și cauză a accidentelor înseamnă prea puține trotuare, iar abateri biciliști înseamnă lipsa pistelor pentru bicicletă.

El a mai spus că trebuie încetat să ne rugăm la Brâul Maicii Domnului să fie mai bune statisticile de anul acesta decât cele de anul trecut.

„În afară de omniprezența Poliției care este limitată ca efecte, noi nu facem nimic”, a spus Cușnir.

El i-a propus președintelui Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur ca împreună să aleagă o localitate din județ unde să fie realizate „ca la carte”, trotuare, alveole de calmare, piste de bicicletă.

„Poate vor vedea și cei de la CNAIR cum trebuie să arate o localitate”, a spus Cușnir.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că aceste discuții sunt un câștig.

„Ați pus degetul pe rană pe o poveste și e foarte bine. Nu spunem ceva nou: lipsa autostrăzilor”, a spus Flutur.

El a subliniat că trebuie felicitați primarii suceveni care investesc în trotuare și culoare pentru circulația copiiilor către școli.

Flutur a spus  că administratorii de drumuri pot să ceară mai multe treceri de pietoni, că trebuie și alveole de calmare, dar și că e nevoie și de marcaje rutiere.

Am sugerat celor de la Drumuri Naționale să investească și în sensuri giratorii și benzi de refugiu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de