O nouă acțiune de plantare de copaci la Școala Basarabi din comuna suceveană Preutești


Intră acum și în grupul de

Săptămâna trecută, în comuna Preutești, județul Suceava a avut loc cea de-a doua campanie „Luna Mediului” – acțiune anuală de plantare copaci din cadrul proiectului A.M.I.C. (Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate – cod proiect 115048).

„Luna Mediului” este o iniţiativă de plantare copaci cu mobilizarea comunității pe bază de voluntariat care își propune implicarea societății civile, a instituțiilor publice și a publicului larg în creşterea şi protejarea de naturii. Campania este organizată în fiecare an de implementare a proiectului în comunitățile marginalizate din comuna Preutești, Județul Suceava de către Centrul Diecezan Caritas Iași în colaborare cu partenerii de proiect  Primăria Comunei Preutești și Școala Gimnazială Preutești.

Deși condițiile meteorologice ne-au dat inițial emoții, am rămas cu spiritul pozitiv căci natura a pregătit terenul numai bine pentru plantat iar mulțumită ploii, cei 1000 de puieți de thuja golden globe si thuja columnaris au fost primiți cu bucurie de terenul Școlii Gimnaziale Basarabi.

La această acțiune am avut parte de ajutorul și implicarea a peste 100 de membri ai comunității ce au muncit împreună reușind să dea culoare comunității și bucurie naturii. La mulțumim tuturor participanților: elevilor, părinților și voluntarilor proiectului A.M.I.C, cadrelor didactice, organizatorilor, coordonatorilor, primăriei comunei Preutești și școlii Gimnaziale Basarabi, care, încă o dată, au dovedit respect față de mediul înconjurător, dedicându-și timp și resurse pentru a oferi un viitor mai bun generațiilor următoare.     

„Acela care plantează copaci iubeşte şi pe alţii, nu numai pe el.” – Thomas Fuller

#PlantareCopaci #ImpreunaInverzimPreutestiul #ImplicareSociala #MediuCurat #ComunitateSanatoasa

Campania „Luna Mediului” din cadrul proiectului “AMIC – Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate” face parte dintr-o serie de 12 acțiuni de implicare activă și voluntariat (ecologizare, plantare de copaci și manifestări sportive) și are ca scop angrenarea grupului țintă în acțiuni de voluntariat spre rezolvarea problemelor sociale și de mediu cu care se confruntă localitatea lor.


Intră acum și în grupul de