Lucrări de reabilitare, renovare, dar şi de dotare cu mobilier şi aparatură medicală la Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă al Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc. Investiţia de aproape 1,2 milioane de lei este finanţată din fondurile proprii ale spitalului


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc, medicul Cătălin Săndulescu, a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că din data de 10 iunie încep lucrările de reabilitare şi renovare a spaţiilor în care funcţionează Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă.

Săndulescu a spus că după finalizarea lucrărilor la Compartimentul ATI al spitalului urmează să fie dotat cu paturi tip ATI, cu console pentru fluide la fiecare pat, aparat Roentgen mobil, dar şi alte aparate medicale specifice acestei specialităţi medicale.

El a mai spus că finanţarea investiţiei se realizează din fondurile proprii ale spitalului, iniţial fiind alocată suma de 871 000 de lei, urmând a fi suplimentate fondurile cu încă 300.000 de lei.

Medicul câmpulungean a arătat că lucrările la acoperişul spaţiului ATI au început deja, iar întreaga investiţie este prevăzută să fie finalizată în data de 31 iulie 2019, fiind obţinut în acest sens şi avizul DSP Suceava.

Managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc a subliniat că în prezent Compartimentul ATI este închis, fiind efectuate doar intervenţii chirurgicale mici în Blocul operator, iar pacienţii sunt direcţionaţi în saloanele post-operator din cadrul Secţiei de Chirurgie Medicală, în timp ce cazurile mai grave vor fi transferate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

El şi-a exprimat încrederea că după finalizarea investiţiei în Compartimentul ATI numărul pacienţilor transferaţi de la Câmpulung Moldovenesc către alte unităţi spitaliceşti să scadă.

Managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc a arătat că începând din data de 3 iunie s-a prezentat la post şi a început activitatea în spital un medic specialist ATI, care a finalizat Rezidenţiatul, iar în prezent Compartimentul ATI are doi medici, unul încadrat cu carte de muncă pe perioadă nedeterminată şi altul angajat cu contract de prestări servicii.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de