Elevi suceveni, „musafiri” la colegii din Cernăuţi


Intră acum și în grupul de

În cadrul proiectului „Tineri promotori ai valorilor europene” , elevi de la şase licee sucevene s-au aflat zilele astea la Cernăuţi. Este vorba de 15 elevi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, Colegiul Tehnic „Petru Muşat” şi Colegiul Tehnic „Alexandru cel Bun” din Suceava. Ei au vizitat oraşul şi s-au întâlnit cu partenerii de proiect.

„Vizitarea oraşului Cernăuţi de către cei 15 voluntari români are rolul de a finaliza formarea acestora ca şi diseminatori de informaţii despre dimensiunea europeană a Bucovinei istorice. Prin această vizită se atinge stadiul în care cele două grupuri de elevi români şi ucraineni dobândesc experienţa practică a rolului de «gazdă» şi «musafir» pentru colegii de generaţie din ţara vecină. În acest fel, etapa de formare aduce la un nivel comun gradul de informare al celor 30 de elevi voluntari şi-i pregăteşte pentru etapa ulterioare de diseminare a informaţiilor şi experienţelor acumulate către 3600 de colegi de generaţie din liceele din Suceava şi Cernăuţi”, precizează IŞJ Suceava.

Proiectul se desfăşoară în cadrul Programului de vecinătate România – Ucraina, fiind implementat de Asociaţia “ABA – DEL – TIN” Suceava şi Asociaţia Ştiinţifico – Pedagogică “Aron Pumnul” Cernăuţi, cu sprijinul IŞJ. Tot în cadrul acestuia, în perioada 31 ianuarie 2009 – 6 februarie 2009 a avut loc la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Şcoala de iarnă, la care au participat 37 de elevi şi profesori din Bucovina de nord şi Bucovina de sud, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar al Judeţului Suceava, ai Consulatului General al Ucrainei şi Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava. Grupul din Cernăuţi a fost reprezentat de 15 elevi de la Liceul „Gheorghe Asachi” Herţa, Şcoala Medie Complementară Herţa, Şcoala Medie Complementară Ostriţa şi 6 profesori supervizori ai proiectului. Şcoala de iarnă a însemnat de fapt etapa centrală de formare a diseminatorilor de informaţii cu privire la dimensiunea europeană a Bucovinei istorice.


Intră acum și în grupul de