Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, pentru a treia oară „Școală Europeană”


Intră acum și în grupul de

Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” a primit pentru a treia oară consecutiv titlul de „Școală Europeană” pentru performanțele deosebite obținute în activitatea de cooperare europeană și pentru contribuțiile aduse la promovarea și dezvoltarea dimensiunii europene a educației. La festivitatea de premiere ce a avut loc marți, 4 iunie 2019, la Palatul Parlamentului au participat directorul instituției, profesor Vladimir Cerbu, profesor Monica Buculei și elev plutonier adjutant Răzvan Moldovanu.

Certificarea Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” cu titlul de „Școală Europeană” este valabilă trei ani, după care instituția trebuie să candideze din nou pentru reconfirmarea titlului obținut. Anul acesta în competiție s-au înscris 136 de unități de învățământ care au derulat proiecte în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale, 87 dintre acestea primind titlul de „Școală Europeană”.

Unul dintre cele mai importante proiecte europene ce a avut loc la nivelul instituției câmpulungene este Erasmus+BODY. Elevii colegiului şi-au îmbogăţit cunoştinţele despre valorile din cultura partenerilor. Schimburile de elevi și activitățile realizate au inclus activități din diverse domenii: educație civică, arte, istorie, științe, limba maternă, cinematografie, oferind participanților ocazia de a înțelege și aprecia diversitatea culturală la nivel european.

Toate proiectele europene derulate în colegiu au vizat dezvoltarea competențelor cheie la nivel european, acesta fiind unul din obiectivele fundamentale care au stat la baza realizării aplicațiilor pentru aceste proiecte. (Georgiana Lupu)


Intră acum și în grupul de