Tinerii români, mai întreprinzători decât cei din celelalte ţări ale Uniunii Europene


Intră acum și în grupul de

Mai mult de 5.000 de tineri din Europa Centrală şi de Est au participat la testele de carieră organizate de Dream Foundation în Februarie şi Martie 2009. Scopul testului a fost să ajute tinerii să se înţeleagă pe sine şi să îşi înţeleagă mai bine caracteristicile personale pentru a face alegerile care ţin de educaţie şi carieră într-un mod mai calculat şi mai bine gândit. Testul a avut ca şi bază tipologiile de personalitate identificate de John Holland (tipul artistic, intelectual, realist, convenţional, social şi antreprenorial). Rezultatul a fost o anumită tipologie, însă şi prezentarea domeniilor de lucru posibile şi mediul în care un anumit tânăr s-ar potrivi în funcţie de personalitatea deţinută.

Majoritatea testelor au fost făcute în România (mai mult de 900), Estonia (mai mult de 800), Lituania (aproximativ 700) şi în Letonia (aproximativ 400). Testul a fost gratuit pentru toată lumea. Printre cei 5.000 de participanţi, tipologia artistică a fost cea mai des întâlnită, urmată de tipologia socială şi cea antreprenorială. Tipologia intelectuală şi cea convenţională au fost întâlnite mai rar, lăsând personalitatea realistă pe ultimul loc.

În comparaţie cu alte ţări baltice, tinerii români au fost mai antreprenoriali şi realişti, depăşind nu numai rezultatele din Letonia şi Lituania, dar şi scorul mediu. Majoritatea tinerilor cu personalităţi antreprenoriale au fost din Romania.

Testul de carieră se mai poate da încă pe pegina de web Dream Foundation: www.dreamfoundation.eu.

Dream Foundation este o organizaţie europeană non-profit, al cărei principal domeniu de activitate este să creeze oportunităţi, să ofere informaţii şi să faciliteze studiile în altă ţară.


Intră acum și în grupul de