Trăsnetul care a lovit un brad din cimitirul din Vatra Dornei a atins trei bărbați care amenajau un loc de veci și se adăpostiseră de ploaie sub copac. Doi dintre ei au necesitat internarea în spital.


Intră acum și în grupul de

Doi bărbați care au fost trăsniți joi după amiaza când lucrau la un loc de veci în Vatra Dornei sunt internați în continuare în spital, iar un al treilea bărbat care a fost trăsnit, dar a suferit leziuni minore a primit îngrijiri fără să fie necesară internarea.

Cei trei, cu vârste de 56, 70 și 68 de ani lucrau joi după amiaza în cimitirul din Vatra Dornei unde amenajau un loc de veci, iar când a început să plouă s-au adăpostit sub un brad.

La un moment dat copacul a fost lovit de fulger, iar cei trei bărbați căzut la pământ.

Bărbații de 56 și 70 e ani au fost preluați de ambulanță și SMURD și duși la spitalul municipal Vatra Dornei, iar cel de-al treilea a mers la spital cu mașina personală.

 Bărbatul de 56 de ani a fost internat cu diagosticul „electrocutare prin trăsnet, minim puncte de arsuri gradul I pe corp, stare avansată de ebrietate, rămâne internat pe secția chirurgie”, cel de 70 de ani cu diagnosticul „electrocutare prin trăsnet, arsuri faciale și membru inferior drept, stare de ebrietate, rămâne internat pe secția chirurgie”, iar al treilea cu  „electrocutare prin trăsnet, două arsuri minime fesă dreaptă și genunchi drept” fără a rămâne internat

Directorul medical al Spitalului Municipal Vatra Dornei, Cristian Rusu, a explicat pentru News Bucovina că cei trei nu au fost electrocutați tare și că unul dintre ei are leziuni mai grave, dar nu prin electrocutare, ci pentru că trăsnetul l-a aruncat pe un gard metalic din zonă și s-a lovit pe partea dreaptă a corpului.


Intră acum și în grupul de