Elevii suceveni au colectat 5 milioane de lei vechi pentru cărți, în cadrul proiectului “O carte pentru şcoala mea”


Intră acum și în grupul de

La faza finală a concursului naţional de proiecte “O carte pentru şcoala mea”, ediţia a IV-a, care va avea loc la Suceava, în perioada 22-24 aprilie, s-au calificat echipajul Colegiului Național “Mihai Eminescu” Suceava şi al Şcolii generale nr. 11 “Miron Costin” Suceava. La faza judeţeană, desfăşurată sâmbătă, la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, 15 echipaje de la 13 şcoli de gimnaziu şi licee şi-au prezentat activităţile din cadrul proiectelor, activităţi care vizează în primul rând ideea promovării lecturii şi îmbogăţirea fondului de carte, a declarat coordonatoarea proiectului educativ “O carte pentru şcoala mea”, insp. Tatiana Vântur. Aceasta a precizat că la jurizarea proiectelor “au fost punctate originalitatea şi creativitatea activităţilor desfăşurate şi a spoturilor prezentate numai de elevii de liceu, care au această probă în plus”.

În afară de concurs, tot sâmbătă a avut loc o campanie pentru lectură, în cadrul căreia elevi voluntari de la “Mihai Eminescu” şi de al Consiliul Judeţean al Elevilor au distribuit fluturaşi cu “Citeşte, cititul nu dăunează sănătăţii” şi au făcut şi o colectă de bani pentru a cumpăra carte, cele 5 echipe de voluntari reuşind să strângă 5 milioane lei vechi.

Proiectul “O carte pentru şcoala mea” a fost iniţiat de elevii clasei a X-a G de la Colegiul “Mihai Eminescu” Suceava, în anul şcolar 2004-2005, în cadrul disciplinei opţionale “Programe europene”, fiind lansat cu prilejul Zilei Mondiale a Cărţii, din 23 aprilie 2005. Acest proiect a câştigat premiul I la Concursul Naţional de proiecte “Parteneriate în educaţie – prezent şi perspective”, Tulcea 2006, iar începând din anul şcolar 2006-2007 este cuprins în calendarul activităţilor educative al ministerului educaţiei, având caracter naţional. Obiectivul general este stimularea interesului elevilor pentru lectură, proiectul având 3 domenii de activitate – motivare pentru lectură, îmbogăţirea fondului de carte şi marcarea Zilei Mondiale a Cărţii.


Intră acum și în grupul de