„Feel Free in Bucovina!”, noul concept de turism lansat la Augsburg de delegaţia suceveană


Intră acum și în grupul de

Administratorul public al judeţului Suceava, Petru Luhan, a fost omul care a condus delegaţia suceveană la AFA şi cel care a făcut toate demersurile lingvistice astfel încât să nu fie nevoie nici o secundă de translator pentru limba germană. Alături de Otto Halabrin, „neamţul prieten al Bucovinei” şi cel care s-a ocupat de organizare din partea Institutului Bucovina din Augsburg, Petru Luhan a fost tot timpul alături de ministrul Economiei şi de preşedintele Regiunii şi i-a încântat pe aceştia cu explicaţiile despre ceea ce se petrece la standul Sucevei.

El i-a explicat ministrului Economiei al Bavariei, Martin Ziel, că în Bucovina, pe lângă oferta de turism ecumenic există o largă varietate de petrecere a unei vacanţe şi a anunţat că un nou slogan de promovare a turismului în zonă este „Feel Free in Bucovina!”. „Avem în Bucovina posibilitatea să practicăm aproape toate tipurile de turism, de la cel ecumenic până la cel de aventură, la cel care cere multă adrenalină”, a menţionat Petru Luhan.

Oficialii germani au apreciat standul Bucovinei, şi s-au prins într-o horă alături de dansatorii Ansamblului Ciprian Porumbescu, au gustat atât din afinată cât şi din preparatele tradiţionale, dar şi din sarmale în foi de viţă sau ciuperci cu sos. În final oaspeţii germani au aplaudat eforturile delegatiei sucevene şi ministrul economiei l-a gratulat pe Luhan cu fraza „mi-aş dori să am şi eu asemenea ambasador”.

De remarcat că standul Bucovinei a atras pe parcursul primelor două zile şi câteva sute de români plecaţi de zeci de ani din ţară, care au venit împreună cu familia pentru a revedea prezentarea unor tradiţii şi meşteşuguri din zonă.


Intră acum și în grupul de