Incendiu în Bălcăuți. Un bărbat a murit, o gospodărie a fost mistuită de flăcări, iar proprietăți învecinate au fost afectate


Intră acum și în grupul de

Cadavrul carbonizat al unui bărbat de 38 de ani a fost găsit, marți dimineața, de pompierii militari suceveni care acționau pentru lichidarea unui incendiu la Bălcăuți.

Potrivit ISU Suceava, incendiul a fost anunțat luni în jurul orei 23:30, iar pentru stingera și lichidarea acestuia au intervenit patru autospeciale de stingere de la subunitățile de pompieri militari din Siret și Suceava, dar și de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Calafindești.

La sosirea echipajelor pompierilor militari ardeau casa și o parte din anexele gospodărești ale proprietății, focul fiind extins și la vecinătăți.

În incendiu au ars casa și bucătăria de vară, corp comun, pe aproximativ 110 mp și o parte din acoperișul unui adăpost de animale (10 mp), iar la proprietatea învecinată, au fost afectate parțial două anexe, respectiv 4 mp din acoperișul bucătăriei de vară și 8 mp din acoperișul unei magazii de lemne.

În timpul cercetării cauzei izbucnirii incendiului, în bucătăria de vară a primului proprietar au fost găsite niște rămășițe carbonizate, care păreau a fi umane, iar criminaliștii chemați la fața locului au confirmat bănuielile inițiale și s-a stabilit că aparțin unui bărbat de 38 de ani, un amic al proprietarului.

ISU Suceava menționează că incendiul a izbucnit din bucătăria de vară, cel mai probabil din cauza efectului termic generat de o țigară lăsată aprinsă și nesupravegheată, care a aprins inițial patul în care a fost găsită victima carbonizată.

Pompierii au salvat adăpostul de animale din prima gospodărie și proprietatea învecinată, precizează ISU Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de