La USV a avut loc Prima Olimpiadă Națională de Creativitate Științifică


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a găzduit etapa națională a Olimpiadei de Creativitate Științifică, iar miercuri va fi organizată festivitatea de premiere când se vor afla numele câștigătorilor.

Premierea a fost programată miercuri, 19 iunie 2019, începând cu ora 15:00, în Auditorium-ul „Joseph Schmidt” al Universității.

Potrivit unui comunicat al USV, olimpiada a fost organizată de Ministerul Educației Naționale, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Universitatea ,,Ștefan cel Mare” din Suceava și Societatea Științifică ,,Cygnus”- centru UNESCO.

Olimpiada de Creativitate Științifică, aflată la prima ediție și înființată la inițiativa comună a Universității ,,Ștefan cel Mare” din Suceava, Inspectoratului Școlar Județean Suceava și Societății Științifice ,,Cygnus”- centru UNESCO, pentru a contribui la orientarea educației naționale către transformările profunde ce au loc într-o societate bazată pe cunoaștere și către dezvoltarea competenţelor specifice creativităţii în domeniul ştiinţific și tehnic la elevi, se desfășoară în perioada 15-20 iunie la Suceava și Gura Humorului.

În programul evenimentului, activitățile de prezentare și jurizare a lucrărilor celor 38 de echipe, care au în componență 99 de elevi proveniți din 15 județe, au alternat cu activități de informare și formare în domeniul inventicii și educației creative, precum și cu programe culturale și turistice în județul Suceava.

Potrivit sursei citate, premiile oferite de Ministerul Educației Naționale, suplimentate de medalii, diplome și premii oferite de organizatorii locali și de OSF Global Services, sponsorul principal al Olimpiadei Naționale de Creativitate Științifică,  vor fi acordate pe două categorii, juniori (clasele a V-a – a VIII-a) și seniori (clasele a IX-a – a XIII-a), pentru următoarele secțiuni tematice: Ştiinţe fundamentale; Ştiinţe aplicate; Tehnologia Informaţiei și Robotică.


Intră acum și în grupul de