Zeci de suceveni au donat sânge la îndemnul companiei ASSIST Software


Intră acum și în grupul de

În perioada 10-14 iunie, compania ASSIST Software a invitat sucevenii să doneze sânge și să salveze vieți, în cadrul campaniei „Donează sânge! Fii #MândruDonator!”. Zeci de persoane au răspuns afirmativ inițiativei și s-au prezentat pe parcursul întregii săptămâni la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava. Campania a avut ca scop sensibilizarea opiniei publicie și facilitarea eforturilor Centrului Județean de Transfuzie Sanguină Suceava de prelevare a sângelui, în contextul în care în România se confruntă cu o criză constantă de sânge, doar 1,7% din populație fiind pe lista donatorilor.

       ”Săptămâna 10-14 iunie a fost una plină pentru noi. Comparativ cu celelalte săptămâni, pe durata campaniei inițiate de ASSIST Software s-a observat o creștere semnificativă a numărului de donatori. Acțiunea fost un succes, în special numărul de tineri care s-au prezentat la donare fiind mai mare decât de obicei. Credem că am sensibilizat populația în ceea ce privește posiblitățile limitate de asigurare a rezervei de sânge. Suntem convinși că odată făcută cunoscută necesitatea de a dona sânge și condițiile donării, orice campanie de donare de sânge are șanse de reușită.” a declarat medicul Maria Pilat, Director al Centrului Județean de Transfuzie Sanguină Suceava.

Mai multe companii și organizații non-guvernamentale din Suceava s-au alăturat inițiativei ASSIST Software, echipe numeroase donând sânge și încurajând clienții și apropiații să doneze. Printre aceastea se numără: Asociația Beard Brothers, Bizz Cafe, BioMobila, Clinica Oftalmologică Novaoptic, Tipografia Mușatinii. Pe 14 iunie, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, toate persoanele care au donat sânge la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava au fost răsplătite de Bizz Cafe cu o cafea gratuită pe care au putut să o savureze la cafenea pe parcursul întregii zile.

Această campanie reprezintă un nou gest de solidaritate și responsabilitate socială pe care echipa ASSIST Software a ales să îl facă, înțelegând criza acută de sânge din România și dificultățile cu care se confruntă oamenii a căror viață depinde de sângele celor din jur. Ne bucură faptul că mulți dintre colegii noștri au donat în cadrul acestei acțiuni, unii dintre ei fiind la prima donare, iar alții fiind donatori activi de câțiva ani. Le mulțumim tuturor celor care au donat alături de echipa ASSIST Software pe parcursul acestei săptămâni, celor care o vor face de acum și tuturor partenerilor și celor care susțin această inițiativă! Faptele bune se fac împreună, iar sucevenii ne-au arătat și de această dată ce înseamnă solidaritatea, responsabilitatea și empatia. Felicităm colectivul de la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava pentru profesionalism și dedicare și pentru că au susținut de la început inițiativa noastră.” a spus Cătălina Micliuc, Marketing Manager la ASSIST Software

Fiecare persoană poate deveni #MândruDonator și să salveze trei vieți printr-o simplă donare de sânge. Campania ”Donează sânge! Fii #MandruDonator alături de ASSIST Software!” reprezintă un exercițiu de solidaritate pentru întreaga comunitate, accentuând importanța donării în mod constant, pentru a acoperi necesarul zilnic de sânge la nivel național.

Sucevenii pot dona zilnic, între orele 08:00 – 13:00, la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava.

Condiții pentru a dona sânge

– vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani;

– greutate peste 60Kg;

– puls regulat, 60-100 bătăi/minut;

– tensiune arterială sistolică între 100 și 180 mmHg;

– să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenții chirurgicale;

– să nu fi avut tratamente stomatologice cu cel puțin 3 luni înainte;

– femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală;

– să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării;

– donatorii nu trebuie să aibă sau să fi avut nici o afecțiune cronică sau acută.


Intră acum și în grupul de