Nechifor: Toți parlamentarii Pro-România au votat împotriva Guvernului PSD-ALDE, dar, din păcate, nici PNL și nici USR nu și-au dorit cu adevărat ca moțiunea să treacă


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a declarat, marți, după ce moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă nu a trecut că, din păcate, nici PNL și nici USR nu și-au dorit cu adevărat ca moțiunea să treacă.

El a arătat că PNL a venit cu propunerea ca Ludovic Orban să fie candidat de prim ministru, în timp ce USR nu și-a mobilizat toți parlamentarii la vot și a declarat că nu își dorește să intre în această perioadă la guvernare.

„Toți parlamentarii Pro România au fost prezenți și au votat la vedere pentru adoptarea moțiunii. Noi nu am semnat textul moțiuni, dar am votat. E limpede că este necesar să avem un guvern mai performant. Din păcate, goana PNL și USR după voturi a făcut ca moțiunea să nu treacă, iar Guvernul PSD-ALDE să rămână în funcție până la anul”, a spus Nechifor.

Moțiunea de cenzură la adresa guvernului a obținut doar 200 de voturi pentru, alte șapte împotrivă și trei abțineri.

Pentru adoptarea moțiunii și căderea Guvernului era necesar un minim de 233 de voturi, dar la urnele din Parlament au votat doar 210 parlamentari din cei 359 prezenți.(T.B.)


Intră acum și în grupul de