Nou loc de joacă de 1000 de mp în cartierul Obcini. Lucian Harșovschi: Spațiul va avea suprafață cauciucată și zonă specială pentru copii sub 3 ani


Intră acum și în grupul de

Autoritățile sucevene au început lucrările pentru un nou loc de joacă de 1.000 mp în cartierul Obcini, cel mai mare din municipiul reședință de județ..

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat că noul loc de joacă va fi amenajat în cartierul Obcini, pe strada Victoriei în zona blocurilor  E20, E21 și E24.

„Spațiul va fi cu suprafață cauciucată, va avea și o zonă de joacă destinată copiilor până în 3 ani și va fi realizat în parteneriat cu operatorul de salubrizare, Diasil, în baza prevederilor contractuale de salubrizare stradală”, a explicat viceprimarul.

Realizarea acestei investiții a devenit posibilă prin comasarea obligațiilor prevăzute în caietul de sarcini al operatorului de salubrizare, de a amenaja câte un loc de joacă de 500 mp anual. Practic, în loc să facă două spații de joacă, în două zone diferite ale orașului, în doi ani, s-a mers pe ideea să facă unul singur, mai mare ca oricare altul.

Lucian Harșovschi a mai anunțat că după finalizarea amplasamentului autoritățile locale vor reabilita și parcarea adiacentă acestuia.

În prezent, cel mai mare loc de joacă din municipiul Suceava este cel de pe strada Amurgului, din cartierul Burdujeni, de 660 mp, la care lucrările sunt aproape finalizate, urmând să fie inaugurat luna aceasta.


Intră acum și în grupul de