Primarul Ion Lungu a discutat cu premierul Viorica Dăncilă despre problemele majore ale administrației locale: A fost o discuție constructivă și sperăm că va avea primele efecte pozitive la rectificarea din luna iulie.


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România, a făcut parte din delegația care s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Victoria, cu premierul Viorica Dăncilă privind problemele administrației publice locale.

Primarul Ion Lungu a declarat după întâlnire că principala problemă discutată s-a referit la restituirea  sumelor de până la 60 la sută din impozitul pe venit pentru lunile ianuarie, februarie și martie ale acestui an, înaintea aprobării bugetului de stat pentru 2019.

Premierul Viorica Dănciă a promis că administrațiile locale vor primi acești bani la rectificarea bugetară de la sfârșitul lunii iulie, a spus Lungu.

Primarul Sucevei a arătat că alte probleme discutate cu premierul au fost legate de Codul administrstiv și că aceasta a promis ca în prima ședință de guvern va fi emisă o ordonanță de urgență.

De asemenea, s-a discutat și problema ce privește completarea sumelor pentru asistență socială din cote de echilibrare din TVA în localitățile unde primăriile au mare nevoie de acești bani.

„A fost o discuție constructivă care sperăm că va avea primele efecte pozitive la rectificarea din luna iulie”, a spus primarul Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de