AJOFM Suceava: Prime și servicii de suport pentru absolvenții promoției 2019 care se angajează. Condiția este să se înregistreze în evidențele instituției în 60 de zile de la absolvire


Intră acum și în grupul de

Absolvenții instuțiilor de învățământ și ai școlilor speciale din  promoția  2019, care se înregistrează la AJOFM Suceava și se angajează în termen de 60 de zile de la data absolvirii, beneficiază de prima de inserție, a anunțat directorul executiv al AJOFM Suceava, Dănuț Burgheaua.

Potrivit acestuia, prestația este destinată stimulării inserției pe piața muncii a tuturor absolvenților, care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 1 an și are un cuantum de 1500 lei din care prima tranșă, în valoare de 750 de lei, se acordă la angajare și diferența la un an de la angajare.

„Recomandăm absolvenților ciclului superior al liceului, care doresc să înceapă cariera profesională și caută un loc de muncă, să se înregistreze în evidențele AJOFM Suceava în perioada 31 mai – 29 iulie 2019, etapă obligatorie pentru obținerea primei de inserție în urma angajării sau a indemnizației de șomaj (250 lunar, timp de 6 luni), indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat”, a spus Burgheaua.

El a menționat că absolvenții ciclului inferior al liceului, ai învățământului profesional și special, cu finalizarea studiilor la date calendaristice diferite, au aceleași beneficii, dacă se înregistrează în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data absolvirii, care este termen de decădere din drepturi pentru toți absolvenții.

Totodată, elevii din ultimul an de studiu, care nu au situația școlară încheiată la data absolvirii, pot obține aceleași beneficii, dacă se înregistrează în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență.

 Absolvenții cu studii superioare sunt beneficiarii prestațiilor menționate, dacă se înregistrează în baza de date a AJOFM Suceava în termen de 60 de zile de la încheierea situației ultimului an de studii sau de la data la care au luat examenul de licență, dacă susținerea și promovarea lui nu depășește un an de la finalizarea studiilor.

„ Toți absolvenții care nu au reușit să se înregistreze în termenul de 60 de zile de la data absolvirii, pot beneficia oricând de serviciile de ocupare specializate: orientare în carieră, medierea locurilor vacante pe plan local sau în străinătate, suport pentru calificare la locul de muncă prin ucenicie sau prin stagiul destinat inserției absolvenților cu studii superioare, formare profesională”, a precizat Dănuț Burgheaua.(T.B.)


Intră acum și în grupul de