Elevii de la Colegiul ,,Mihai Băcescu” Fălticeni şi Şcoala Todireşti la finala „Made for Europe”


Intră acum și în grupul de

Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu” Suceava a fost gazda etapei judeţene a competiţiei naţionale “MADE FOR EUROPE”, finaliștii fiind elevii de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu” Fălticeni şi elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII Todireşti. ,,Scopul competiţiei este valorizarea şi promovarea experienţelor pozitive în derularea proiectelor finanţate prin programe comunitare, stimulând creativitatea, inovaţia şi spiritul de competiţie. În acest an, s-au înscris în competiţie 10 școli şi o grădiniţă, cu 15 produse finale realizate în cadrul proiectelor derulate. Juriul, format din inspectorii evaluatori Tatiana Vîntur, Mariana Drumea, Narcisa Ştefănescu, Elena Manuela David şi Lidia Acostoaie, președinte, a avut o misiune dificilă, dată fiind diversitatea produselor şi categoriile cărora se adresează, de la preşcolari până la elevi de liceu. În final însă au fost corect ierarhizate şi premiate produsele care au corespuns criteriilor cerute, respectiv, contribuie la consolidarea calităţii şi dimensiunii europene în educaţie, permite dezvoltarea de competențe- cheie, poate fi integrat în curiculum şi utilizat în activităţile curriculare şi extracurriculare ale şcolii, facilitează progresul şcolar/profesional al grupului ţintă, fiind vorba de soft educaţional, pagină web, revistă, programă de opţional”, a precizat inspectorul şcolar pentru programe europene, prof. Lidia Acostoaie.

Câştigătorii premiului I , elevii de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu” Fălticeni şi elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII Todireşti, vor reprezenta judeţul Suceava la faza naţională a acestei competiţii ce se va desfăşura la Oradea, în perioada 9-12 aprilie 2009. Locul II a fost ocupat de Școala cu clasele I-VIII Adâncata şi Grădiniţa cu Program Normal Pătrăuţi, iar locul III elevii de la Şcoala cu cls. I-VIII nr. 10 Suceava şi de la Colegiul Tehnic ,,Laţcu Vodă” Siret, care au obţinut şi premiul de popularitate pentru cel mai util, creativ şi interesant produs final.

Toate produsele premiate au fost realizate în cadrul proiectelor multilaterale sau bilaterale Comenius, finaţate de Comisia Europeană prin Programul Life Long Lerning. Un premiul special au obținut elevii de la Colegiul Tehnic ,,Petru Muşat“ Suceava, care au derulat un proiect finanţat prin fonduri ştiinţifice europene.
Festivitatea de premiere s-a încheiat cu lansarea oficială a Spring Day 2009 .


Intră acum și în grupul de