Musafiri din Anglia şi Turcia, la Școala nr. 10 din Suceava


Intră acum și în grupul de

În cadrul unui proiect de parteneriat şcolar, intitulat “Knowing Me, Knowing You”, opt profesori din Marea Britanie şi Turcia se află în aceste zile în vizită la Şcoala generală Nr. 10 din Suceava. Potrivit prof. Rodica Zimbru, coordonator al proiectului “în cadrul întâlnirii de la Suceava, invitaţii participă la activităţi, asistă la lecţii şi discută paşii următori ai proiectului, având în vedere că este ultimul an de derulare. Ca orice proiect european, acesta are şi nişte produse finale, rod al parteneriatului de trei ani, fiind vorba de cartea „Year Book”, realizată anul acesta de instituţia suceveană, care a primit premiul III la concursul „Made for Europe”, etapa judeţeană”.

Vizita a început miercuri şi se va încheia vineri. Proiectul a început în anul 2006, cu parteneri din UK, Franţa, Turcia şi România, dar anul trecut, Franţa s-a retras din proiect. Şcolile partenere unităţii sucevene sunt Bush Hill Park, Enfield, UK, Derviş Paşa Kurtuluş Ilkogretim Okulu, Kutahya, Turcia. Scopul este “cunoaşterea instituţiilor, a ţărilor partenere, din punct de vedere educaţional, social şi cultural, realizarea dimensiunii europene a educaţiei prin participarea elevilor şi cadrelor didactice la întâlnirile de proiect”.

„Suntem mândri că reuşim să finalizăm cu succes cel de-al doilea proiect european, care face parte dintr-un şir de parteneriate ale şcolii noastre, nu numai cu şcoli europene, ci şi cu şcoli din Statele Unite, pentru că alături de acest proiect Comenius, finanţat de Comisia Europeană prin programul Lifelong Learning, şcoala are un parteneriat Twinning cu două şcoli din Italia şi una din Spania, precum şi un parteneriat cu două şcoli din SUA, în cadrul programului «People to people». Acest lucru face ca şcoala noastră să fie una de prestigiu între şcolile sucevene, însă acest prestigiu nu vine numai din parteneriatele educaţionale, ci din însăşi competenţa şi din profesionalismul dascălilor săi”, a punctat prof. Zimbru.


Intră acum și în grupul de